Balatonlelle: ötcsillagos volt a főszezon (Balatoni Futár)

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Balatonlelle a déli part egyik legkedveltebb üdülőhelyévé vált. Kenéz István, a város polgármestere a nyári mérleg elkészítésével ugyan megvárja az adatok véglegesítését, ám az már bizonyosnak tűnik: remek szezont tudhatnak maguk mögött. Az előzetes becslések arról szólnak, hogy 2017-ben a vendégek száma mintegy 10-15%-kal haladja meg a tavalyit.

Kenéz István polgármester:

–          Az első elismerést már a Kékhullám zászló minősítés díjátadóján megkaptuk: az öt csillaggal ékesített Napfény strand valóban minden igényt kielégít. Nem véletlen tehát, hogy a vendégkörhöz elsődlegesen a gyermekes családok csatlakoztak. A díj, s vendégeink bizalma természetesen az értékek megőrzésére sarkall bennünket, s azt is tudjuk: újabb fejlesztések nélkül versenyhátrányba kerülhetünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy negyvenmillió forintot fordítunk a fürdőhely további korszerűsítésére. Ebből az összegből napkollektorokat helyeztünk el – az így nyert energiával fogjuk az élményfürdő vizét melegíteni. A projekthez tartozik egyébként még egy játszótér kialakítása is.

–          Lelle népszerűségének megalapozásához azonban nem volt elég a Balaton vize. Hosszú évek gyakorlata bizonyítja, hogy a nívós programok ma már a turisztikai szolgáltatások fontos szegmensét jelentik. E téren is “piacképesek” vagyunk, hiszen a közelmúltban felújított, minden igényt kielégítő szabadtéri színpadon ezen a nyáron huszonkét koncertre került sor. A rendezvényparkban pedig – nyolc héten keresztül – minden csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap kiváló produkciók, zenekarok szórakoztatták a publikumot, s itt belépődíjat sem kellett fizetni.