Balatonkerülő Non-Stop Szóló Vitorlásverseny

Szeptember 28-a és 29-e a Balaton legfelkészültebb hajósainak szóló kihívás napja. 2001 óta ez a tizenkilencedik Fa Nándor rendezésű hazai szóló viadal a Balatonkerülő Non-Stop Szóló Vitorlásverseny.

A Fa Nándor alapítású verseny 2001 óta a legelhivatottabb vitorlázókat, hajótervezőket hajóépítőket szólítja meg. A kihívás vezér-elve 2006 óta -amikor Fa Nándor vízre tette saját tervezésű 8mPro balatoni versenyhajóját – egyre több innovatív gondolatot, szebb, új, hazai fejlesztésű, építésű 8méter nyitott versenyhajót eredményezett, amelyek más hazai és nemzetközi versenyeken is szép eredményeket érnek el.

A hajósoknak kikötés- és külső segítség nélkül kell teljesíteniük a tókerülő – szélviszonyok és egyéni pálya-taktikától függő – több mint 160 km-es távját.

Idén a 8m nyitott versenyvitorlások mellett Fa Nándor versenyigazgató a 10m nyitott kategóriát is meghívta a mezőnybe.

A szombati nap kormányos értekezlettel és reggelivel kezdődött a csopaki Kereked Vitorlásklubban, majd 10 órakot elrajtoltak a versenyzők.

A rajt napjáról készítettek felvételeket a szervezők. Az eseményen Miklósa Erika volt a sztárvendég.

Fotó: szolovitorlazas.hu

Fotó: szolovitorlazas.hu

Fotó: szolovitorlazas.hu

Fotó: szolovitorlazas.hu

Fotó: szolovitorlazas.hu

További információk, interjúk, és a versenyhajók nyomkövetése a rajt pillanatától a célig valós időben követhető a a szolovitorlazas.hu oldalon elérhetők.