Balatonkenese a Nemzeti Regatta győztese

Balatonkenese nyerte a Nemzeti Regatta vitorlásversenyt. Gyöngyös csapata második, Harkány a harmadik helyen végzett.  A végső sorrend a korábbi futamokon elért eredmények alapján alakult ki, szél hiányában ugyanis nem tudták megtartania az elődöntő és döntő futamait.

A vitorlásversennyel párhuzamosan a települések képviselői evezésben is összemérték erejüket.  A Sió-csatornán két napon át zajló sárkányhajó futamokat hatalmas érdeklődés kísérte. A 150 méteres versenypálya eseményei igyekeztek kárpótolni a szurkolóközönséget az időjárás miatti szünetekért. A sárkányhajó verseny végeredménye:

1. Paks

2. Balatonfüred

3. Orfű

A drukkolásban megfáradt nézelődők az „Ízek utcájában” juthattak újabb élményekhez, szombaton hal- és grillételek, vasárnap egytálételek kategóriában versenyeztek a települések. A színpadon két nap alatt 50 produkciót láthatott a nagyérdemű, itt is versenybe szálltak a falvak, városok – hagyományaikat, értékeiket, turisztikai látnivalóikat mutatták be.

A III. Nemzeti Regatta – szlogenjéhez híven – többet nyújtott ebben a két napban egy egyszerű sportélménynél versenyzőknek, látogatóknak és szervezőknek egyaránt: a települések számára nagyszerű bemutatkozási lehetőséget, a vendégeknek kitűnő szórakozást, a szervezőknek pedig hatalmas elismerést.