Balatoni Turizmus Szövetség: az idei balatoni szezon sikeres lehet (sonline.hu)

A húsvéti hosszú hétvégén is megteltek a hazai szálláshelyek. A turisták 553 ezer vendégéjszakát töltöttek el a hazai szálláshelyeken, ami az előzetes várakozásokat is jócskán meghaladta. Az utazók többsége (61 százaléka) belföldi vendég volt, sokan a Balatonnál töltötték az ünnepet. Fekete Tamás a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta, ezek a számok is azt mutatják, hogy az idei balatoni szezon sikeres lehet. 

 

A hozzánk beérkezett adatokból már most jól látszik, hogy nagyon sok szálláshelyet lefoglaltak a tó körül – mondta Fekete Tamás. – Minden adott ahhoz, hogy a Balatonhoz látogatók magas színvonalú ellátást kapjanak. A balatoni szolgáltatók felkészültek, többen kinyitottak már és nagyon sok szálláshely újult meg a Kisfaludy Programnak köszönhetően az elmúlt időszakban. Az árakban lehetnek változások, mert ahogy az élet más területén, úgy a turizmusban is nőttek az árak

– emelte ki a sonline.hu-nak Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Mészáros Miklós Balatonboglár polgármestere elmondta, aki a gyerekeit szereti, Balatonboglárra viszi őket. A száz évvel ezelőtti szlogenen idén sem változtatnak, továbbra is a családok köré építik a turizmust. Hozzátette, strandjaik ingyenesek és folyamatosan fejlesztik azokat, a település a déli part egyik legnépszerűbb üdülőhelye.

Fonyód is kedvelt hely a belföldi utazók körében. Hidvégi József, a város polgármestere l elmondta, az elmúlt öt évben nagyon sokat fejlődtek a település strandjai és az idei szezonkezdésre is hat helyszínen fejlesztenek.

A Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül 180 millió forint pályázati forráshoz jutottunk, ebből tudjuk még szebbé tenni a fürdőhelyeinket és környezetét – hangsúlyozta Hidvégi József. – Azt érezzük, hogy a legnagyobb meglepetésünkre a koronavírus-járvány kedvezően hatott a nyári szezonra. Rengetegen pihentek Fonyódon az elmúlt években és úgy néz ki, hogy az idei nyáron is telt ház lesz a városban. Augusztusra már nem lehet szállást kapni a településen, pedig mintegy ezer fizetős szálláshely van

– tette hozzá Hidvégi József.

Generali: továbbra is a Balaton a legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpont (MTI)