Balatoni turisztikai szakembereket díjaztak (likebalaton.hu)

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály nyugalmazott vezetője, Dr. Kopek Annamária és Mihályi Norbert Jeromos, a Tihanyi Apátság perjele is átvehette a Kőrösi Csoma Sándor-díjat.

A Kőrösi Csoma Sándor-díjakat idén hét olyan szakmai kiválóság kapta, akik töretlen elhivatottsággal dolgoztak Magyarország turizmusának fejlesztéséért. Az életműdíjat Dr. Csizmadia Lászlónak ítélte oda a kitüntetési bizottság, nagydíj elismerésben pedig Fazekas Lajos, Fekete-Dombi Ildikó, Dr. Kopek Annamária, Dr. Michalkó Gábor, Mihályi Norbert Jeromos, Mihályi László részesült – írja a likebalaton.hu.

A Kőrösi Csoma Sándor-díj a turizmus szakma legmagasabb állami kitüntetése, amelyet 2019-ben hívott életre a Magyar Turisztikai Ügynökség az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére. A világhírű utazó, nyelvtudós nevével fémjelzett kitüntetést idén is azok kapták, akik

tevékenységükkel előbbre viszik Magyarország turizmusát. Életművük, munkájuk és értékteremtő életük példát mutat a szakma és a jövő generációja számára.

2020-ban a pandémia sok más mellett a díj átadását is felülírta, de idén ismét lehetőség nyílt a díjak átadására. 2021-es kitüntetések odaítélése jelzi azt is, hogy az ágazat újraindult, ami többek között a díjazottak szakmai tevékenységének is köszönhető.