Balatoni szervezeteket segít a boglári családi vállalkozás

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) támogatása után a Nemzeti Kézilabda Akadémia működőséhez is hozzájárul a balatonboglári székhelyű Halker Kft. A vállalkozás elsődleges célja, hogy a balatoni és dunántúli gasztronómiai, kiskereskedelmi és közüzemi egységeket minőségi termékekkel lássa el.

Balatoni cégként régóta figyelemmel kísérik tevékenységünket és fontosnak tartják munkánkat, ezért 2020 decemberében közérdekű kötelezettségvállalás formájában 1.000.000 Forintot adományoztak Egyesületünknek, továbbá vállalták, hogy 2021-ben a Balatonboglári Halászlé sűrítmény bevételéből darabonként 1 Forintot, míg a Balatonboglári 2 literes, 1 literes és díszdobozos halászlé bevételéből darabonként 5 Forintot ajánlanak fel a VMSZ részére.

-olvasható a VMSZ honlapján.

Így azok, akik 2021-ben a Halker saját gyártású termékeiből vásárolnak, amellett hogy kiváló minőséget tesznek a kosarukba, az egyesület munkáját is támogatják,

A sonline.hu tudósítása szerint  vállalat a Nemzeti Kézilabda Akadémia működőséhez is hozzájárult kétmillió forinttal.  Úgy gondolták, hogy ebben a nehéz időszakban különösen fontos az összefogás, és a segítségnyújtás a sportban is. Nem ez az első vállalásuk, különböző sportágakat támogattak már az elmúlt években, évtizedekben. 2014 óta támogatják a TAO-n keresztül a kézilabdásokat. A balatonboglári NEKA a magyar kézilabdasport legjelentősebb utánpótlás nevelő bázisa, ahol 14-21 éves korig tanulnak, fejlődnek és versenyeznek a fiatalok.

A koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében az Agrárminisztérium 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot indított a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplői számára. A Halker Kft. is részesült a pályázatból, melynek kitétele, hogy az elnyert összeg 10%-át egy választott alapítványnak adományozzák termékek formájában. Választásuk a Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítványra esett. Így 1.620.711 Ft értékben biztosítanak számukra tartós élelmiszert és higiéniai felszerelést. A támogatás 50%-át közvetlenül a Zánkai Református Egyházközség részére juttatja el – közölte a területileg illetékes Balatonszepezd képviselő-testülete.