Balatoni szálláshelyek: ahogy a forgalom csökkent, úgy emelkedtek az árak (balatontipp.hu)

A balatontipp.hu szerint a KSH számok másról is beszélnek, mint az elmúlt hetek híradásai, ami a hazai turizmus járvány utáni gyors talpra állásáról szól. A KSH egyelőre csak a kereskedelmi szálláshelyek adatait összesíti, így nem teljes értékű, hisz a balatoni turizmusban számottevő magán-szálláshelyeket még nem tartalmazza, de a járvány miatti helyzet alakulásáról így is sokat mond. A cikk szerzője, Győrffy Árpád úgy látja, mintha a forgalom csökkenésének tendenciája a szállásdíjak emelkedésének tükörképét mutatná.

 

A balatontipp.hu által közölt táblázatban a kereskedelmi szálláshelyek egész országra és a balatoni régióra vonatkozó vendégéjszaka adatai mellett külön is látható annak a leglátogatottabb 15 településeknek a nyári forgalma, amelyről 2019 és 2021 júniusában, júliusában és augusztusában is szolgáltattak nyilvánosságra hozható adatot.

A cikk, amely itt érhető el, összehasonlítja azt is, hogy egyes településeken hogyan változott az egy éjszakára jutó bruttó szállásdíj összege 2021 augusztusában a 2019-es augusztusi díjakhoz képest.