Balatoni összefogás az egészségügyi dolgozókért (hiros.hu)

Egy vállalkozó felajánlásának köszönhetően ingyenesen pihenhettek a Balatonon Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársai.

A koronavírus járvány okozta megbetegedések az elmúlt években rendkívüli megterhelést jelentettek és sajnos jelentenek ma is a kórházaknak, és ezáltal az egészségügyben dolgozóknak. Áldozatos és kitartó munkájukkal minden nap azon dolgoznak, hogy minél több ember gyógyulhasson meg a fertőzésből.

Kis Miklós Zsolt, a tihanyi PILGER vendégházat üzemeltető cég ügyvezetője összefogást kezdeményezett a tihanyi és balatonfüredi szolgáltatók között, melynek köszönhetően 25 egészségügyi dolgozó számára 2 napos, élményekben, kikapcsolódásban és pihenésben gazdag őszi programot szerveztek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály munkatársai számára.

2021 októberében 4 turnusban fogadta őket ingyenesen a tihanyi Pilger Vendégház a csodás reggelit a Kotyogós Kávézó (Erler Anita és Boros Gábor), a hangulatos vacsorát pedig az Echo Étterem (Bittman Szilárd) ajánlotta fel számukra. A kétnapos programot egy vitorlázás is színesítette, a VízenJó csapat (Szabó László, Előd Botond) felajánlásának köszönhetően

A visszajelzések alapján a kórházi dolgozók nagyon jól érezték magukat, és néhány napra el tudtak szakadni a hétköznapok embert próbáló feladataitól.

A felsorolt balatoni vendéglátósok remélik, mások is követik majd példájukat, és ajánlják fel térítésmentesen szolgáltatásaikat azok számára, akik a legtöbbet tesznek megbetegedett embertársaink életének megmentéséért és felépüléséért – írja a hiros.hu.