Balatoni Ökomúzeum – műhelyfoglalkozás Siófokon

Újabb állomásához érkezett a Balatoni Ökomúzeum létrehozása. December 11-én, Siófokon tart műhelyfoglalkozást a CULTURECOVERY projekt keretében a  a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.

Ahogy arról a hirbalaton.hu korábban beszámolt, a projekt támogatni kívánja a Közép-Európai régió állami és magánszervezetei közötti együttműködést, amely képes hozzájárulni az intézményi kapacitások növeléséhez olyan innovatív modellek, stratégiák és gyakorlati intézkedések alkalmazásával, amelyek a kulturális örökség eszmei értékének védelmére és fenntartható használatára vonatkoznak.

Közép-Európa nagyon gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkezik, amelyek fontos szerepet játszanak a gazdasági növekedés fellendülésében és a társadalmi kohézió alakításában. A kulturális örökség tekintetében a tág értelemben vett tárgyi és szellemi örökség nagy lehetőséget jelent a növekedés, az innováció terén a helyi közösségek számára elsősorban az alulról jövő építkezés vonatkozásában. A kulturális gazdagság fontos része az immateriális kulturális örökség, amely a hagyományokat, ősi mesterségeket, az identitást és egyéb helyi sajátosságokat foglalja magában.

A rendezvény programja:

Program_BalatoniOkomuzeumStrategia_2018december11