Balatoni koralltelep és lebegő szobrok Keszthelyen (likebalaton.hu)

Környezetvédelem ihlette alkotásokat láthatunk a keszthelyi Fő tér szabadtéri kiállításán, ahol akár füvet is locsolhatunk, darázshotelt csodálhatunk, kavicsokat színezhetünk és balatoni koralltelepekről elmélkedhetünk.

Lábnyom alakú füves részek, lebegő szobrok, égre törő bambuszrudak között sétálhatunk Keszthelyen, maszatos kezű és arcú gyerekek színezik a kiállítás kavicsait, így hozva létre új alkotásokat ezen a rendhagyó tárlaton.

A környezetvédelmi nevelés itt összefonódik a turisztikával, hiszen nem csak a helyiek, de a városban nyaralók is érdeklődve járják körbe a szobrokat, készítik el fotóikat a közösségi felületekre ezekről az elgondolkodtató installációkról.

– A kiállítás a természet- és környezetvédelem, valamint a művészet inspiráló találkozása – vezetett körbe bennünket Sáringer-Kenyeres Marcell természetvédelmi mérnök, a város klímakoordinátora.

– A különleges kiállítást a városi klímastratégia megalkotását szolgáló, a lakossági tudatosságot erősítő program részeként rendeztük meg. Azt kértük az alkotóktól, hogy munkáikkal közvetítsék a zöld gondolatot, vagyis a környezetvédelmi információkat, problémákat és a megoldási lehetőségeket minél többféle módon vigyük közelebb az emberekhez.

A képzőművészek csak természetes alapanyagokat használhattak, az elkészült művek tudatosan nem kerültek egy zárt kiállítótérbe, azt szerettük volna, ha az emberek csak úgy belesétálnak a tárlatba.