Balatoni KÖR: „nagy rohamra számítunk” (Infostart)

A Balatoni Kör vendéglátósai készek a teraszok megnyitására, a vendégeket pedig arra kérik, hogy ők is tartsák be a járvány elleni védekezés szabályait – mondta Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör hétfőn megválasztott új elnöke.

Nagy rohamra számítunk, de tavasszal mindig az időjárás határozza meg azt, hogy hányan indulnak el akár kirándulni, akár sétálni, akár gasztrotúrára a Balatonhoz. Tömegekre számítunk, és bízunk a tömegek bölcsességében, hogy betartják az alapvető szabályokat

– fogalmazott az Infostart tudósítása szerint Szilágyi Lajos.

A Balatoni Kör új elnöke szerint a tó körül a vendéglátósok felkészültek arra, hogy fogadják a vendégeket legalább a teraszokon.

„A bejelentéstől számítva szerintem 5 percen belül mindenki azon kezdett dolgozni, hogy megfelelő körülményeket, megfelelő ételeket, megfelelő személyzetet találjon ahhoz, hogy ezt a rohamot ki tudja szolgálni”

– mondta az elnök. Hozzátette, a munkaerő tekintetében a szervezet tagjai abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a Balatoni Kör már megalakulása óta az egész éves balatoni vendéglátásban hisz, és a tagok 80 százaléka meg tudta tartani az állandó személyzetet.

A szakember jelezte, a túléléshez nagy segítség volt a munkahelymegtartó bértámogatás is, de önmagában ilyen hosszú idejű bezárásra ez kevés lett volna, a tagjaik tovább működtek, ahol lehetett, elviteles szolgáltatásokkal, így elviselhető veszteséggel vészelték át az időszakot.