Balatoni időjárás-előrejelzés a július 14-15.-i hétvégére (met.hu/eumet.hu)

A Balaton közelíti a 24 C-fokot, esőre, viharra nem, viszont napsütésre annál inkább számíthatunk. Ideális strandidő várható, érdemes a hétvégét a Balatonnál tölteni.

A kezdetben gyenge vagy mérsékelt (05-20 km/h) északnyugati szél a délelőtt folyamán egyre többfelé megélénkül (25-35 km/h), a déli óráktól a térség keleti felében kissé meg is erősödhet, a Balaton keleti részén 35-40 km/h. Késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul. Késő estére 20, 21 fok köré süllyed a hőmérséklet.

A Balaton víze Siófoknál 23,5 C-fokos.

A Balaton nyugati, középső és keleti medencéjében is alapon van a jelzőrendszer, vagyis nincs viharjelzés – olvasható a met.hu -n, ami időközben változhat, ezért figyelni kell.

Szombaton pár fokkal magasabb hőmérsékletet ígérnek, amely kedvez a nyaralóknak. Túlnyomórészt napos, délután kissé gomolyfelhősödő időre számíthatunk, várhatóan csapadék nélkül. Az esti órákban a délnyugati, nyugati határvidéken kialakulhatnak záporok, kisebb zivatargócok. A hőérzetet csökkentő, friss, olykor élénk északnyugati szélre számíthatunk.

– Vasárnap is marad a nyaralóknak kedvező, alapvetően meleg, napos időjárás. A napsütés mellett időnként felélénkül az északnyugati szél, illetve délután gomolyfelhősödésre van kilátás. Késő délután, este ismét elsősorban északkeleten és a nyugati határvidéken fordulhat elő elvétve egy-egy kis területet érintő zápor, zivatargóc – tájékoztatott az eumet.hu.