Balatoni helikopterbaleset: nem erősítették meg a lezuhant gép anyaghibáját (sonline.hu)

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint  a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya és légiközlekedési balesetvizsgáló osztálya közösen folytatja a vizsgálatot a lezuhant helikopter kapcsán, valamint a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya is eljárást indított. Vizsgálatuk lezárásáig a légi baleset okáról megalapozott kijelentés nem tehető – állítják.

 

Anyaghiba okozta műszaki meghibásodás okozhatta a negyvenéves rendőrségi helikopter balesetét a Balatonnál, hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén a közbiztonsági tanácsostól.

A sonline.hu megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot azt kérdezve, hol tart a baleset ügyében indított vizsgálat. A vizsgálatot katonai légügyi hatóságként a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya és légiközlekedési balesetvizsgáló osztálya közösen folytatja, valamint a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya is eljárást indított. Vizsgálatuk lezárásáig a légi baleset okáról megalapozott kijelentés nem tehető, állítják.

Közölték: a helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt, repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot. A pilóták valamennyi szükséges képesítéssel, repülőorvosi minősítéssel rendelkeztek, a repülési feladat végrehajtására az előírásoknak megfelelően felkészültek.

Helikopterbaleset: anyaghiba okozhatta a bajt, a pilótáknak haja szála se görbült