Balatoni értékeket is bemutat a távolban lépkedő fiatalember (beol.hu)

Bő egy évvel ezelőtt indította útjára Távolban lépkedő elnevezésű Facebook-oldalát Tóth Béla. A békéscsabai fiatalember legfőbb célja, hogy minél többeknek bemutassa a Kárpát-medence különleges, gyakran kevésbé ismert természeti és épített értékeit. Ötletének fogadtatása egyértelműen kedvező, amit az is mutat, hogy már több mint öt és fél ezren követik az oldalt.

A fiatalemberhez egész életében közel állt a túrázás, szüleivel is sokat járta a természetet és az iskolai diákkörnek is tagja volt. Így szinte egyenes út vezetett a Távolban lépkedő elindításához. Mint elárulta, hazánkban vannak joggal népszerű és nagyon látogatott látványosságok, mint a Balaton vagy az egri vár, de számos olyan értékkel is rendelkezünk, amelyeket talán kevesebben ismernek.
Az ötletének egyik célja ezek bemutatása­.

– Szerettem volna megörökíteni utazásaimat, kirándulásaimat, túráimat és kiemelni minden egyes látnivalót. Ezért más oldalakhoz képest úgy próbáltam alakítani a Távolban lépkedőt, hogy egy-egy bejegyzés, egy-egy látnivalóról szóljon. Minden épületnek, szobornak, természeti látványosságnak van története, melyek mögött őseink vagy maga a természet erői állnak – mondta el a lapnak Tóth Béla.

A teljes cikk itt elolvasható.