Balatoni cukrászdák a Dining Guide legjobbjai között (HelloVidék)

A minden évben megjelenő Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, ami Magyarország legjobb éttermeit pontozza és gyűjti listába, a fővárosiak mellett rengeteg vidéki vendéglátóhelyet sorakoztat fel. A vendéglők mellett a helyet kapott számos vidéki cukrászda, a listán pedig előkelő helyen szerepelnek a balatoniak. 

A lista előkelő második helyére került fel a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda – írja a hellovidek.hu.   A kibővült, felújított cukrászdát 3 éve üzemelteti a Pannonhalmi Apátság. A kínálat is teljesen megújult: a Rege egy klasszikus cukrászda mai felfogásban, részben egyedi választékkal. Különlegessége, hogy a szortimentben helyet kapnak a Tihanyi Bencés Apátság saját termékei, a helyi édességek, Gellért atya gyógyteái, likőrök és apátsági sörök.

Tihanyt követi Balatonfüred és a Bergmann cukrászdák. Mind a két egység családi vállalkozásként működik, legendásnak nevezhető, a klasszikus polgári cukrászdák hangulatát idézi. A hagyományosnak mondott magyar desszertek mellett ugyanakkor a ház saját kreációi közül is válogathatunk, ha betérünk. A vendégek szerint az ország egyik, ha nem a legjobb krémesét náluk lehet kapni, az étteremkalauz ugyanakkor a náluk kapható kenyerekre is felhívja a figyelmet.

A listára felkerült a két éve még csak más cukrászdáknak beszállító cukrászüzemként szerepeltetett gyenesdiási Mónisüti. Ezután nyitott meg a saját helyük. Mostanra a süteményeikkel már sok városban lehet találkozni, többek között Keszthelyen, Sopronban, Szombathelyen, Hévízen, Balatonfüreden, Zalaegerszegen, Sárváron és Balatonföldváron is.

A teljes TOP 10-es lista a hellovidek.hu oldalon található.