Balatoni borokkal tisztelegtek a pincérek, takarítók, portások munkája előtt

Bükfürdőn  balatoni borokkal ünnepelték a turizmus világnapját. Az eseményre olyan vendéglátósokat is meghívtak, akiknek nem volt idejük elutazni idén nyáron a Balatonra, mert volt munkájuk bőven ebben a turisztikai régióban. Ők azok, akik a háttérben dolgozva, több ezer magyarnak tették lehetővé, hogy nyugodtan, minőségi szolgáltatások közepette tölthessék el nyaralásukat.

Az akció helyszínére pincéreket, szakácsokat, szállodai takarítókat, mosogatókat  vártak egy koccintásra. „A kampánnyal rá szerettünk volna világítatani arra, hogy milyen nehéz, de fontos szakmák húzódnak meg a turizmus hátterében. A bükfürdői eseménnyel természetesen arra is fel szerettük volna hívni a figyelmet, hogy az őszi szezonban érdemes a Balatonra jönniük azoknak is, akik nem tudtak eljönni ide nyáron” – mondta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség tanácsadója.

Mint azt a szakember elmondta, a vendéglátósok mellett, sok cseh turista is megkóstolta a balatoni borokat a helyszínen, a német turistáknak Sopronban, a Budapestre érkező angolszáz turistáknak pedig a Deák tér közelében szerveztek utcai borkóstolókat. Mind a két helyszínen arra hívták fel a figyelmet, hogy néhány napos magyarországi itt tartózkodás alatt, érdemes lehet a Balatonra is eljönni, hiszen az könnyen megközelíthető és különleges, egyedi bor- és gasztronómiai kínálattal rendelkezik.