Balatonfüreden többen strandoltak idén (veol.hu)

Az Esterházy és a Kisfaludy strand nagy népszerűségnek örvend az idei szezonban, de egyre több turistát vonz a gyógyvíz, a Jókai Mór Emlékház is.

 

– Strandjaink vendégforgalma mindkét helyen meghaladja a tavalyi időszak adatait. Az Esterházyn tizennyolc százalékkal, míg a Kisfaludy strandon húsz százalékkal nőtt a forgalom. Bevételeink a strandolók létszámával arányosan növekedtek. A legtöbb vendéget augusztus ötödikén fogadta mindkét strandunk, a kánikulai csúcs napján. Látogatási minimumok az esős és hűvösebb napokon voltak. Ilyen volt június első fele és július 25-e környéke. Szerencsére nagy többségben a jó idő, hőség kedvezett, így telve voltak a strandok. A vízminőség nagyon jó, ami sajnos a hínárosodást elősegíti, erre néhány észrevétel érkezett a vendégeink részéről. A mostani szezontól üzemeltetünk egy hínárvágó célgépet, komolyabb eredmény a vízi növények visszaszorításában jövő évre várható. Idén a Kékhullám zászló versenyben mindkét strandunk ötcsillagos minősítést kapott, amire büszkék vagyunk – mondta el a Napló Veszprém munkatársának Szőke Szabolcs, a település szervezési és vagyongazdálkodási osztályának munkatársa.

Az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével és önerőből beruházásokat végzett mindkét strandon. Az Esterházyn új gumiburkolatokat kaptak a játszóterek, az élményfürdők gyermekmedencéi automata árnyékoló szerkezettel újultak. Fejlesztették még a jegy-automatákat, a vendégtájékoztató információs rendszert új webkamerával és fogadótéri kijelzővel látták el.

A Kisfaludy strandon az illemhelyek alkalmankénti zsúfoltságát nyolc új férőhely kialakításával csökkentették. Ezen a strandon a szezon utáni időszakban kezdődnek a jelentősebb strandfejlesztő beruházások.