Balatonfüreden tartották a Magyar Kempingszövetség közgyűlését (turizmus.com)

A közelmúltban Balatonfüredet tartotta meg évi közgyűlését a Magyar Kempingszövetség közölte a szövetség elnöke, Kisgyörgy Borbála. Az eltelt évek során szükség volt a Szövetség alapszabályzatának a módosítására, mely lehetővé teszi a tagság távszavazását.

 

Az idei közgyűlés számára a Balatonfüredi Közösségi Iroda adott otthon, a tagok többsége videócsatlakozással vett részt az eseményen – mondta a turizmus.com-nak Kisgyörgy Borbála.

2020 őszén a Szövetségnek el kellett hagynia a több évtizede használt irodahelyiségét, és home office működésre váltott. Rendezvényeiket a tagság kempingjeiben tartották, a 2021-es közgyűlés a Celldömölkön lévő Jufa kemping tárgyalójában zajlott, a nagyatádi Castrum kempingben pedig többnapos disznótoros rendezvényre került sor – tájékoztatott a szakember.

A Magyarországon működő kempingek száma 300 fölött van. A tavaly  augusztusban életbe lépett  501/2021(VIII.18.)  kormányrendelet értelmében minden idegenforgalmi szálláshely minősítésre kerül.  A kempingek regisztrációja  ez év  januártól kezdődött és  június végén zárul. A minősítés folyamatos, a Magyar Kempingszövetség tagja a Bíráló Bizottságnak – tette hozzá.