Balatonfüred kicsit másképp, mint ahogy eddig megismertük 

Balatonfüred lesz a következő állomása az immár több éves hagyománnyal bíró Városépítészeti séták Veszprém megyében elnevezésű rendezvénysorozatnak – közölte Fabacsovics Zoltán megyei főépítész.

A Zsidó Kiválóságok Házában november 12-én , 9 órakor kezdődő szakmai nap délelőtti előadásai során a város településfejlesztési, településrendezési törekvéseit ismerteti Dr. Bóka István polgármester.

A történeti településközpontok megújítására példaértékű megoldások születtek Balatonfüreden, melyeket András István városi főépítész mutatja be. Nemzetközi példákról, jó gyakorlatokról Ongjerth Richárd várostervező, a MUT elnökségi tagja tart előadást.

Rendezvényünket különleges helyszínen tartjuk, a közelmúltban átadott, volt zsinagógából kialakított Zsidó Kiválóságok Házában, melyről a tervezője, Sugár Péter DLA tart ismertetést. A rendezvény további különlegessége, hogy annak a városrehabilitáció előtt álló településrész, Balatonfüred város Ófaluja ad otthont, melynek napjainkra elkészült tanulmányterveit Varga Tamás DLA mutatja be.

Délután egy különleges „ökumenikus túrára” invitálják az érdeklődőket: az akcióterületet, az Ófalut úgy mutatkozik be, hogy a történeti egyházak templomait érintő városi sétára kerül sor.

A szervezők a rendezvényt a történeti településközpontok megújítása témakörben készítették elő, de saját megfogalmazásuk szerint kitűnő mottó lehetne az is: Balatonfüred kicsit másképp, mint ahogy eddig megismertük.
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Jelentkezési feltételek itt.