Balatonfüred és Hévíz is az Év Turisztikai Települései között

Az Avar Hotel Mátrafüred****+superior nyerte az idén kilencedik alkalommal megrendezett Év Szállása verseny rangos fődíját. Semsei Rudolfot és Flesch Tamást tüntették ki a Turizmus Szakma Példaképe címmel. Gyula, Balatonfüred és Hévíz érdemelték ki az Év Turisztikai Települése 1-3. díjait.

Tavalyhoz hasonlóan idén is online közvetítés során díjazták a hazai turizmus remekeit az Év Szállása versenyen. A fődíjat, az Év Szállása 2021 kitüntetést, az Avar Hotel Mátrafüred****+superior vitte haza. „A Mátra legújabb gyöngyszemét, alig egy évvel a nyitása után 141 értékelése, 9,71-es átlaga és foglalóink szöveges értékelése juttatta a dobogó élére” – mondta Kiss Bernadett, a Szallas.hu tartalom- és eseménymarketing menedzsere.

A legjobb szállások mellett a turizmus szakma kiválóságait is kitüntették. Idén a zsűri 2 olyan turisztikai szakembert is ki tudott emelni, akik az iparág különböző szegmenseiben példát mutattak, hogy egy a válságtól legerősebben sújtott területen hogyan lehet fennmaradni és kiemelkedőt alkotni. Ebben az évben a gasztronómia területről Semsei Rudolf és a szállodaiparból Flesch Tamás kapták a Turizmus Szakma Példaképe díjat.

Semsei Rudolf a Bonus Party Service alapítója és ügyvezetője, a Budapest Party Service tulajdonosa és vezetője, és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke – mutatta be a díjazottat Kiss Bernadett. A szakma egyik kiemelkedő alakja, aki a válságban sem felejtett el embernek maradni, előtte, alatta és utána is mindig maradt ideje a karitatív tevékenységekre.

Flesch Tamás többek között a Continental Travel ügyvezetője, a Hotel Parlament résztulajdonos-ügyvezetője, a Hotel Palazzo Zichy résztulajdonos-ügyvezetője, valamint a MABEUSZ alapító tagja, 2017-től az MSZESZ elnöke volt. Flesch Tamás saját erejéből épített fel és vezet egy cégcsoportot, emellett az egész szakmának példát mutatott munkából, alázatból és kiállásból a válság alatt – tette hozzá Kiss Bernadett.

A már említetteken túl az Év Turisztikai Települése díjak is gazdára találtak. Az első helyezett Gyula, a város, ahol közös nevezőre jut a wellness, a történelem és a kultúra. Szinte határtalanok a kikapcsolódási lehetőségek: fejest ugorhatunk a helyi gasztronómiába vagy gyertyafényes sétát tehetünk a gyulai várban, de felejthetetlen élményt kínál az Almássy-kastély, a Százéves Cukrászda és a Várfürdő is.

A dobogó második fokán Balatonfüred tündököl, amiről az Anna-bál, a strandolás, a Tagore sétány és a balatoni borok utánozhatatlan zamatára asszociálunk egyből. Az év bármely szakában, a mediterrán hangulatú város minden korosztályt izgalmas programokkal és látnivalókkal vár.

A harmadik pedig Hévíz lett. Tőzegfenekű gyógytava világviszonylatban is egyedülálló természeti kincs, ahol tavirózsákkal pettyezett, csodatévő gyógyvízben pihenhetjük ki a testi-lelki fáradalmakat. Ideális színteret nyújt az aktív kikapcsolódáshoz, pincészetei és éttermei pedig előkelő helyet foglalnak el a magyar gasztrotérképen.