Balatonfüred Concours d’Elegance: gördülő autómúzeum a sétányon

A hagyományt őrzi, de újabb elemekkel is bővül az idei Balatonfüred Concours d’Elegance. Az autók gördülő múzeumának is nevezhető rendezvény a gyűjtők, a gyártók, és az érdeklődők számára egyaránt kellemes kikapcsolódást ígér május első hétvégéjén a Balaton-parti városban.

A rendezvény hivatalos honlapja szerint a rendezők ebben az évben  közel  50  igazán  különleges  autót  várnak  a füredi Tagore sétányra 2018. május 4-6 között, hogy a Concours d’Elegance  keretében  az Európában  is  ritkaságnak  számító  személy  és  versenyautókban gyönyörködhessen a közönség.

Különleges rangot ad az eseménynek, hogy 2016-ban a patronálásáról biztosította az idén az 50  éves  jubileumát ünneplő FIVA (Fédération Internationale  des  Véhicules  Anciens / Történelmi  Járművek  Nemzetközi  Szövetsége) műszaki kulturális örökségvédelem  terén  kifejtett  fáradhatatlan  tevékenységét, mely a balatonfüredi rendezvénynek – kiemelve a több száz hasonló eseménye közül – az UNESCO patronáltja státuszt biztosított.

A versenykiírás megismerése és a jelentkezés itt lehetséges.

Az ingyenesen megtekinthető rendezvény részletes programja annak facebook-oldalán vagy honlapján elérhető.