Balatonfüred Boat Show – hagyomány született (onlinebalaton.hu)

Sikerrel zárta kapuit az először megrendezett Balatonfüred Boat Show, mely a Balaton legújabb nyárindító hajó és vízi sport kiállítása. A Balatonfüredi Hajógyári Kikötőben mintegy negyven kiállító több tucat hajót és hajózási kiegészítőt mutatott be a több mint 1.500 érdeklődőknek a hétvégén – tájékoztatták az onlinebalaton.hu-t a szervezők.

A Budapest Boat Show rendezője, a Hungexpo Zrt. évek óta tervezte, hogy „vízre teszi” a nagy sikerű kiállítást. Így jött létre a Balatonfüred Boat Show, amelyet idén először, május 12-14. között tartottak meg a Balatonfüredi Hajógyári Kikötőben.

A program során mintegy 25 kiállított vitorlás és elektromos hajó várta az érdeklődőket, ezek közül többet is kipróbálhattak a látogatók, csakúgy mint a vízi biciklik legújabb generációját képviselő egyszemélyes vízi kerékpár.

A számos látványosság Bemutatkozott a Hajógyár Múzeum is, – a kikötő névadója – a Vitorlásközpont épületének emeletén mutatta be a balatoni hajógyártás történetét 1881-től napjainkig.

A kiállítással egy időben elrajtolt a Balatoni Nagyhajós Évadnyitó Regatta is. A verseny leggyorsabb résztvevői, a katamaránok ugyanitt, a Balatonfüred Boat Show-n horgonyoztak.

A Balatonfüred Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, a Balatoni Hajózási Zrt., és a Balatonfüredi Hajógyári Kikötő.