Balatonföldváron is nyílik egy kutyabarát fürdőhely

Idén már a harmadik balatoni önkormányzat ismerte fel, hogy nyitnia kell a kutyatulajdonosok felé: a hétvégétől Balatonföldváron is nyit egy kutyabarát fürdőhely. A dél-balatoni város egyéb szolgáltatásokkal is igyekszik megnyerni a kutyatulajdonosokat, amitől a vendégéjszakái számának 8-10 százalékos növekedését reméli hosszú távon.

Erről Fekete Tamás, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület alelnöke számolt be a hirbalaton.hu –nak.

Az idei év egyik újdonságának számít a Balatonon, hogy egyre több part menti település ismeri fel, ki kell szolgálni a kutyatulajdonosok igényeit is, akiknek kedvenceit általában tilos bevinni a balatoni strandokra. Fonyódot és Balatonboglárt Balatonföldvár követi, ahol a szombaton 10 órakor nyitó kutyabarát fürdőhely helyszínének kialakításában a kutyabarat.hu szakemberei segítettek. Az ebek vízbejutását például rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is rendelkezésükre áll.

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és Balatonföldvár önkormányzata együttműködve jelölte és alakította ki a Balaton legárnyasabbnak szánt kutyabarát fürdőhelyét, amelyhez közel 2500 négyzetméteres terület tartozik. A víz itt viszonylag hamar mélyül, de a nádasnak köszönhetően a víz a part közelében sekély marad, ami kedvező a négylábúak számára.

Az alapításának idén a 120. évfordulóját ünneplő fürdővárosban egyre több vendéglátó és szálláshely törekszik arra, hogy nyaraláskor a család négylábú tagját se kelljen otthon hagyni. A Turisztikai Egyesület által létrehozott többnyelvű dog.foldvar.info weboldalon térképen is lehet böngészni a helyi kutyabarát szolgáltatók között, el lehet olvasni a fürdőhely házirendjét, és megtalálható a közeli állatorvosok elérhetősége is.

balatonfoldvar_kutyas_furdohely_terkep[1]

(0:15)