Balatonfenyvesi anyukák és óvónénik tánca (kaposvarmost.hu)

Különleges videóval népszerűsítik Balatonfenyvest a helyi Kisfenyő óvoda pedagógusai és az anyukák egy csoportja. Az óvoda jótékonysági báljára készült nyitó táncukkal járták be a települést, bemutatva, hogy a Balatonon nem csak nyáron van pezsgő élet.

A rendhagyó videó ötlete és kivitelezése Emődi Gábortól, az egyik óvodás kislány apukájától jött, aki már tavaly és tavalyelőtt is videóra vette a nagy sikerű nyitótáncot. Az anyukák és az óvónők dacolva a fagyos novemberi hideggel, több, mint két órán keresztül táncoltak rendületlenül Balatonfenyves hét népszerű helyszínén.

Amikor a nyaralók hazamennek és elkezdődik az óvoda, minden visszazökken a megszokott kerékvágásba. A település lakossága szeptembertől ugyan a tizedére csökken, de ilyenkor kezdődik az igazi helyi élet.

– Balatonfenyvesen nagy hagyománya van az óvoda jótékonysági báljának, melynek bevétele a kisfenyők javára, azaz az óvodások kasszájába folyik be. Az estet mindig a szülők-óvónők tánca nyitja meg, melyre hetekkel a bál előtt kezdjük a felkészülést. A korábbi években volt rock ’n roll és spanyoltánc is, idén a retro-diszkó jegyében egy zenei válogatással készültünk a 90-es évekből – mesélte Emődi Lina, az óvoda szülői munkaközösségének tagja.

– Nagyon jó buli volt a felvétel, a parton még a kite-osok is összezavarodtak látva, ahogy tizenegy merész nő a „Nyár van” című slágerre ropja a parton, a süvítő szélben – mesélte a koreográfiáért is felelős anyuka – Fritzné Mészáros Verával közösen állítottuk össze a táncot és tanítottuk be a lelkes vállalkozóknak.

Az erős északi szél ellenére kiváló hangulatban zajlott a forgatás, melynek nem titkolt célja volt megmutatni milyen összetartó közössége van a fenyvesi óvodának és bemutatni a magányosnak tűnő, de annál varázslatosabb téli Balatont.