Balatonfenyvesen állt szolgálatba a vízimentők mentőtiszti autója

A mentőtiszti kocsinak megfelelő felszereléssel rendelkező mentőgépjármű 2016-ban került a VMSZ kötelékébe és az előző négy nyári szezonban az északi part ábrahámhegyi régiójában látott el szolgálatot.

Az új, Gattyán Alapítvány támogatásával megvásárolt mentőautó szolgálatba állításával – mely június 27-től Ábrahámhegyen állomásozik – a mentőtiszti autó új ellátási helye a délnyugat-balatoni terület lesz, így most már az északi és a déli parton is jelen van a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy-egy szárazföldi egységgel – olvasható a szervezet honlapján.

Mentőtiszti autó, csakúgy, mint az új mentőautó is, az Országos Mentőszolgálattal együttműködve, annak irányítása alatt látja el a mentési feladatokat.

A balatoni régióban minden nyáron megemelkedik a mentők által ellátott esetek száma. A Balatonon megnövekedett vendégszám, a nyári programok – strandolás, túrázás, különböző sportok – megnövelik a balesetek számát, illetve gyakrabban fordulnak elő rosszullétek (például keringési problémák, különböző allergiás reakciók stb.) is.

Az egyesület az idei szezonban – augusztus végéig minden nap 10 és 21 óra között – már két szárazföldi mentőegységgel és nagyobb területi lefedettséggel, karitatív módon vesz részt a régió mentési feladatainak ellátásában.