Balatonfenyves kapta a legsportosabb balatoni település címet idén

Tizenkilenc település csaknem harminc csapatának részvételével, immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az ábrahámhegyiek nagy sorozatát megszakítva – Balatonfenyves érdemelte ki. A győztes csapat hazavihette a programsorozat idén tavasszal elhunyt főszervezőjéről, Bartsch Jánosról elnevezett Örökös Vándordíjat is – tájékoztatták a hirbalaton.hu-t közleményben a szervezők.


A balatoni szezon utolsó hétvégéjén sportolásra tökéletesen megfelelő időjárás fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen. A résztvevő települések csapatait Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója és Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere köszöntötte.

A kispályás labdarúgótornán ebben az évben is egymást érték a látványos mérkőzések. Az első helyet végül a rutinos játékosokkal felálló szigligetiek szerezték meg a zamárdi együttes előtt. A korábbi élvonalbeli futballistákat szerepeltető Balatonlelle harmadikként zárt a balatonfenyvesiek társaságában. A strandröplabda-tornán Balatonalmádi Antal Anett, Krankovits Tamás összetételű párosa bizonyult a legjobbnak a balatonfürediek előtt. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és ezen a napon a balatonfenyvesiek érdemelték ki a végső győzelmet a balatonbogláriak elleni sikerrel. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet Balatonfenyves érdemelte ki, megszakítva az ábrahámhegyiek több éves győzelmi sorozatát.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 40 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két hónapban. A sporttalálkozó résztvevői megemlékeztek a márciusban elhunyt Bartsch Jánosról, aki 17 éven át vezette a „Mozdulj Balaton” programsorozatot.

Az eredmények.

Streetball, Skoda László-emlékverseny (7 csapat): 1. Balatonfenyves, 2. Balatonboglár, 3. Vonyarcvashegy és Balatongyörök.

Strandfoci (10 csapat): 1. Szigliget, 2. Zamárdi, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle.

Strandröplabda, Csiszár Géza-emlékverseny (8 páros): 1. Balatonalmádi, 2. Balatonfüred, 3. Balatonfenyves és Balatonlelle.

Összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Balatonfenyves, 2. Vonyarcvashegy, 3. Balatonlelle.

Somogy megye legsportosabb települése: Balatonfenyves.

Veszprém megye legsportosabb települése: Balatonalmádi és Szigliget.

Zala megye legsportosabb települése: Vonyarcvashegy.

A kosárlabda dobóverseny győztese: Lutter Liza és Nunkovics Tamás.

A kapura rúgó verseny győztese: Rédey Luca és Horváth Konrád.

A célba ütő verseny győztese: Szalai Pálma és Barabás Barnabás.

A helyi programszervezők közül „A Mozdulj Balaton Sportprogram Szolgálatáért Díjban” részesült legalább 15 éves munkájáért Kiss Vanda (Balatongyörök), Horváth Tamás (Vonyarcvashegy), Göncz Ferenczy Réka (Alsóörs), Szilvás József (Balatonlelle) és Vella Zsolt (Ábrahámhegy). Legalább 10 éves és ma is aktív munkájáért pedig Galó Tibor (Zamárdi és Szántód), Rédling Géza (Balatonszemes, Hullám strand), Vinczéné Polgár Andrea (Keszthely) és Hirschmann András (Zamárdi) kapott elismerést – olvasható a közleményben.