BalatonBor évjáratpremier (turizmus.com)

Először mutatkoznak be együtt a Balaton, Villány és Pannonhalma közösségi összefogáson alapuló régiós bormárkái. Május 21-én Budapesten, a Societé Bistróban lehet először megkóstolni a 2018-as olaszrizlingeket. A sétálókóstolón maguk a borászok mutatják be a BalatonBor legfrissebb évjáratát. 

Hagyományosan minden év tavaszán debütál a BalatonBor legújabb évjárata, Az évjáratpremierhez másodjára csatlakozik Villány közösségi bormárkája, a REDy, de új díszvendég is érkezik: a közönség a Pannonhalmi borvidék összefogásának eredményeként született rajnai rizling alapú házasítást, a PH-Értéket is megkóstolhatja. A közösségi bormárkák mellett a rendezvényen a régiós borpiramis következő szintjén álló HegyBorok szintén bemutatkoznak.

A BalatonBor megalakulása óta évről évre egyre sikeresebb: egyre több termelő küldi el borát bírálatra, egyre többen ismerik meg a márkát, és keresik a termelőknél és a viszonteladóknál is. Ezzel összhangban a palackszám is folyamatosan nő, az idei évben 60 ezer palack kerül piacra. Idén a BalatonBor fókuszában a gasztronómiai értékesítés áll. A vendéglátás szereplőit motiválhatja, hogy aki legalább 60 palackra ír alá szerződést, az első 12 palackot most ingyen kapja meg a termelőtől.