Balatonalmádi is csatlakozik a Házasság hete rendezvényeihez (veol.hu)

Százéves a legrégibb fénykép, amelyet keddtől láthatnak a Pannónia Kulturális Központban. A színházteremben megelevenednek hajdanvolt esküvések: a fotók mellett keresztszemes oltárterítő és mirtuszkitűző mozgatja meg a látogatók fantáziáját.

A Házasság hete nemzetközi és országos rendezvényeihez először csatlakozik egyhetes programmal Balatonalmádi – tudta meg a veol.hu.

A felkért előadók, beszélgetőpartnerek között a város ismert vagy kevéssé ismert házaspárjai mellett Gryllus Dániel zenész és felesége, Kőváry Katalin színházrendező vall több évtizedes házasságáról. A hűség példáját egy gyönyörű filmen is megtekinthetik az érdeklődők: a Jób lázadása című, Oscar-díjra jelölt alkotást. A vetítést követően Szabó Gábor operatőrrel beszélgethetnek, aki a digitális felújítás aktív résztvevője volt.

Az eseménysort kedden a Pannónia Kulturális Központ színháztermében az egész várost megmozgató kiállítással nyitják meg: Balatonalmádiban élő házaspárok felmenői­nek és/vagy gyermekeinek korhűen keretezett esküvői fotóiból összeállított tárlattal.

A szervezők személyes találkozókon, plakátokon és az interneten kértek kölcsön korabeli keretben lévő esküvői képeket, amelyek a nevezetes eseményt örökítik meg – szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről. Balatonalmádi diákságát is bevonták az eseményekbe: arra kérték őket, faggassák ki szüleiket házasságkötésükről. Amennyiben pedig hozzájárulnak, okostelefonjukon örökítsék meg az esküvői képeket. Ezeket kinyomtatva tablókat szerkesztettek. A tárlat egyszerre mutatja meg a rég- és a közelmúltat.