“Balaton100” címmel programcsomagot állított össze a MOL Nagyon Balaton (Mandiner)

A Balaton100 egy olyan csomagot, amely elemei jórészt megvalósulhatnak, ha a tavalyi nyárnál nem lesz rosszabb a vírus helyzet – mondta a mandiner.hu-nak adott interjújában Lobenwein Norbert. A fesztiválszervező kifejtette: részint kisebb tömegekre építenek csodaszép helyeken, részint olyan kiadványokat, filmeket készítenek, amelyek kivétel nélkül a Balaton minőségi oldalát mutatják meg. 

A fő produkciónk a MOL Nagyon Balaton-sorozat, amely nyolcadik éve szolgál egyfajta védjegyként a Balaton Régióban. Célunk, hogy a Balatonon csokorba gyűjtsük a minőségi eseményeket, produktumokat és évről-évre újabbakat indítsunk.

– fogalmazott a mandiner.hu-nak Lobenwein Norbert.

Hozzátette: ennek részei sok-sok saját esemény mellett olyan partnerek, amelyek a Balaton legrangosabb produkciói: a Paloznaki Jazzpiknik, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound, a VeszprémFest, az Utcazene Fesztivál, a Kultkikötő. Annak ellenére, hogy idén tele vagyunk bizonytalansággal, erősebb évre számítunk, mint sokan gondolnák – fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy a Strand Fesztivál és a B My Lake megrendezésében nagyon reménykednek, de sok kérdőjel van még.

Úgy készültünk, hogy legyenek más forgatókönyveink is. Például, ha olyan típusú korlátozások lesznek, hogy csak tízezer fő alatti rendezvényeket engedélyeznek, akkor arra is készen álljunk, de arra is, hogyha teljes, hagyományos formában meg lehet szervezni őket. Ha pedig valami csoda folytán úgy alakulna, hogy mindent szabad, a közönség egy része akkor sem biztos, hogy biztonságban érezné magát egy tömegrendezvényen. Nem tudjuk előre, hányan vannak, akik még nem akarnak idén tömegbe menni.

– mondta hozzátéve: a Strand Fesztiválon vagy a B my Lake-n több tucatnyi nemzetközi fellépő szerepel a programban, eddig még senki nem lépett vissza közülük.