Balaton Sound: kábítószer birtoklással gyanúsítják a DVBBS zenekar tagjait

A rendőrség hétfői közleménye szerint három férfit gyanúsítottként hallgattak ki kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Zamárdi fesztiválon történt eset kapcsán. A hirbalaton.hu információi szerint a Balaton Soundon fellépő DVBBS zenekar tagjairól van szó, akiknek az öltözőjében két lányt találtak eszméletlenül.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja, hogy a siófoki rendőrök vasárnap négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságon, akiknél kábítószergyanús anyagot találtak a ruházatuk átvizsgálásakor. Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket gyanúsítottként, míg a negyedik társukat tanúként hallgatták ki.

A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség minden körülményre kiterjedően, szakértők bevonásával folytatja a nyomozást. A rendelkezésre álló adatok alapján szexuális erőszak gyanúja nem merült fel az ügyben – áll a közleményben.

A hirbalaton.hu információi szerint a szabadlábon való védekezés azt jelenti, hogy a zenekar tagjai továbbutazhattak.

Több sajtóorgánum arról számolt be, hogy az elektronikus zenét játszó testvérpár öltözőjének padlóján fekvő lányokhoz a takarítók hívtak mentőt, de azt nem tudni, a lányok mitől lettek rosszul, és nem tisztázott, van-e ehhez köze a zenészeknek – summázta a történteket az MTI. A szervezők azt nyilatkozták egy napilapnak, hogy a zenekar tagjai a koncert alatt néhány lányt felhívtak a színpadra, az előadás után pedig az öltözőjükbe. A Sziget Iroda munkatársa a lappal azt közölte, a formáció szigetes koncertjét a történtek miatt le­mondták.

(12:16)

(frissítve: 12:46)