Balaton-kerülés extrém hidegben – Folytatódik az egyéni futósorozat (veol.hu)

Ma kemény, magyar viszonylatok között extrém időjárási körülmények között kell futnia Gyöngyösi Róbertnek, a Privát Ultrabalaton idei második próbálkozójának – írja a veol.hu.

 

Az év talán leghidegebb hétvégéjén állt rajthoz Gyöngyösi Róbert, aki Balatonfüred és Balatonfüred között próbálkozik a magyar tenger körbefutásával a Privát Ultrabalaton sorozat keretében. A sportoló segítő nélkül igyekszik teljesíteni a 221 kilométer hosszú távot. Két héttel ezelőtt Takács Krisztián volt a 2021-es év első résztvevője a megmérettetésen, ő már második alkalommal teljesítette a Privát Ultrabalaton elnevezésű speciális, egyéni futást, amelyen segítővel és anélkül is el lehet indulni.

A sorozatot 2020 tavaszán hívták életre, arra reagálva, hogy a koronavírus-járvány miatt számos hagyományos verseny elmaradt, az Ultrabalatont pedig őszre kellett halasztani. Tavaly összesen heten gyűrték le sikerrel a távot, a leggyorsabban Bódis Tamás (19 óra kilenc perc alatt), idén Takács és Gyöngyösi mellett még 11-en vannak beírva a versenynaptárba. A megmérettetés minden alkalommal szombat reggel hét órakor rajtol, a szintideje 32 óra.