Balaton-átevezés augusztus 12-én (esőnap egy nappal később)

“Újabb színes kihívással, egy valódi őrült futammal bővül a nyári program-kavalkád a Balatonon! Augusztus második hétvégéjén irány Fonyód, és a MOL Balaton-átevezés egészen Badacsonyig, majd vissza. Vágjatok neki a tónak, szinte bármilyen hajóval, tetszőleges társasággal és győzzétek le a 10,2 kilométeres távot” – olvasható a kajakkenusport.hu oldalán.

Az átevezésre alkalmatlan időjárási körülmények esetén, a szervezők fenntartják a jogot az esemény elhalasztására. Halasztás esetén az esemény 2017. augusztus 13.-án kerül lebonyolításra. Ha az időjárási körülmények egyik napon sem megfelelőek az átevezésre, az esemény elmarad!

Az útvonal: Fonyód – Badacsony – Fonyód. A táv: 10.190 méter

Helyszíni nevezés: 8:00 – 12:00
Rajt idő: 9:00 – 13:00

Részvétel: Az átevezésen résztvenni, emberi erővel előre hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet.

Online nevezést, 2017. augusztus 11-én 12:00-ig fogadnak el a szervezők a nevezes.balatonatevezes.hu oldalon, vagyis itt.

Nevezési díjak:
Online nevezés esetén: felnőtt 4.900 Ft / fő, 18 év alatt 2.900 Ft / fő
Helyszíni nevezés esetén: felnőtt 5.900 Ft / fő, 18 év alatt 3.900 Ft / fő

A nevezési díjak tartalmazzák az áfát, és a következő szolgáltatásokat:

– vízirendészet és vízimentő szolgálat által biztosított vízi útvonal Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon
– orvosi szolgálat
– ajándék csomag
– lángos a strandon
– helyezettek érmezése kategóriánként
– abszolút helyezettek díjazása
– időmérés
– az átevezéssel összefüggő szervezési és lebonyolítási feladatok

(A 2017. július 31-ét követően beérkezett nevezések résztvevőinek, a szervezők a rövid gyártási idő miatt, nem tudnak ajándék pólót biztosítani. Ugyan ez vonatkozik a helyszínen nevezőkre is!)

Megközelítés:
A helyszín pontos beazonosításának érdekében jó támpontot nyújthat a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.) Az őrs nyugati oldalán közvetlenül található a rendezvény terület, amelyet elérve a szervezők iránymutatása szerint lehet parkolni. (GPS: 46°44’56.76″ É; 17°33’09.07″ K, parkolás: Fonyódi Kutyás Fürdetőhely)

A helyszín gépjárművel és gyalogosan is, a Fonyódi móló (Hajóállomás) vonalába eső vasúti átjárón keresztül haladva közelíthető meg a 7-es főút irányából.

Rajt 9:00-13:00 között, ezt követően a rajtkapu bezár.
A rajtvonaltól számítva, 200 méteres mért szakaszt kell teljesíteni. Az a hajóegység amelyik a 200 méteres mért szakaszt nem tudja legalább 3 perc alatt teljesíteni, nem folytathatja az átevezést, melyet a versenybíróság piros zászló felmutatásával jelez.

A Balatonátevezés napja, a balatoni hajózás és menetrend szerinti hajózás egyik legforgalmasabb napja az évnek. Az átevezés útvonalát több ízben személy szállító, kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezik. Az átevezés napján hajózárlatot elrendelni nem lehet, ezért a résztvevők fokozott figyelmét kérik az ütközések elkerülése érdekében. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak.
Az átevezés befutója; a Fonyódi Szabadstrand öblébe történik.