Bajban a FINA miatt a balatonfüredi szállodák (turizmusonline.hu)

Először úgy tűnt, fantasztikus szezonjuk lesz azoknak a balatonfüredi hoteleknek, amelyek részt vesznek a hamarosan kezdődő FINA Úszó Világbajnokság szálláshelyeiként. Aztán minden másképp alakult…

A balatonfüredi szállások közül jónéhánynak majd’ teljes kapacitását lefoglalta a FINA szervező bizottsága – azon házakról van szó, amelyek garantált szobákat biztosítanak a rendezvény két hete alatt.

Azonban mostanában jött a hideg zuhany: számos hotelben csupán a töredékét tölti meg a FINA szervezőbizottsága versenyzőkkel, más csapattagokkal, szervezőkkel, bírákkal illetve olyan vendégkörrel, akik az Úszó VB miatt Balatonfüredre tartanak. Így ott állnak a füredi hotelek szabad kapacitással – a nyári csúcsszezon kellős közepén. Ráadásul úgy, hogy elküldték már azt a megbízható vendégkört, akik bejelentkeztek (volna) időben, és foglaltak volna nyaralásra szobát – ámde a FINÁ-ra való hivatkozással mégsem jöhetnek idén.

Van a füredi FINA esetében olyan szálláshely, ahol az előre lekötött összes szobát most visszaadták a szervezők – úgyhogy nyárra a töltés ezekben az esetekben most kezdődik el. A füredieknek nyakukon a csúcsszezon, és most főhet a fejük, mert önhibájukon kívül nagy bevételtől eshetnek el.

A FINA vizes világbajnokság 2017. július 14-én kezdődik és 30-áig tart. A sporteseményeket két helyszínen, Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg. Balatonfüred a nyílt vízi úszószámoknak ad otthont július 15. és 21. között.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége májusi régióülésén elhangzott, hogy akadnak még helyek a vizes világbajnokság ideje alatt a Balaton északi partján.

(Az mfor.hu úgy fogalmazott, olyan kevés vendég jöhet a vizes vb-re, hogy a szervezők gyakorlatilag lemondtak Balatonfüredről.)