Bagolyles és gyűrűzés Szántódpusztán

Kikeltek az első macskabagoly fiókák a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportja által kihelyezett költőládákban. Ezért idén a megszokottnál kissé korábban, április 06-án tartja a szervezet a IX. Bagolytúrát Szántódpustán.

A kirándulás keretében lehetőség nyílik a szántódi erdőben kihelyezett macskabagoly költőládák megtekintésére, ahol a szakemberek meggyűrűzik a bennük cseperedő fiókákat. A madarakkal való találkozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt életre szóló élmény, mivel a fiókákat akár meg is lehet érinteni – írja közösségi oldalán az egyesület helyi csoportja.

A túrán a részvétel ingyenes. Bővebb információ a közösségi oldalon, az mme.delbalaton@gmail.com e-mail címen vagy a lentebb megadott telefonszámokon kérhető. A szántódpusztai parkolóba reggel 10 órára várják az autóval érkezőket.

Kerékpártúra:

2019-ben első alkalommal kerékpártúra indul a bagolygyűrűzés helyszíneire a siófoki víztoronytól reggel 8:30-kor.
Táv: összesen (kb.) 40 km., az első gyűrűzési helyszín 15 km-re található.
Útvonal: Siófok-Zamárdi-Szántódpuszta – szántódi erdészeti út, majd vissza ugyanezen az útvonalon. Balaton-parti “alsó” utcákon át, követve a “Balatoni bringakörút” vonalát. Az út végig aszfaltozott, így bármilyen típusú kerékpárral teljesíthető.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt, kiskorúak szülői felügyelettel.
A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mailcímen lehet:
palinkas.andor@gmail.com