Badacsonytomajon több mint 800 milliós fejlesztés valósulhat meg (veol.hu)

A Zöld város projekt keretében választókerületenként csupán egy-két város nyert támogatást. Ennek révén összesen több mint 800 millió forintos fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben Badacsonytomajon –  erről beszélt Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a Zöld város projekt első ütemének alapkőletétele apropóján rendezett ünnepségen.

– A Veszprém megyei önkormányzat 46 milliárdos összegből támogathatja a települések különféle programjait. Ez az egyetlen olyan aktuális projekt ma hazánkban, amely százszázalékos támogatást ad. A prioritások között szerepeltek a gazdaságok alapját, a magyar gazdaság fejlődését adó iparosított régiókat és a turizmust célzó fejlesztések is, hiszen Budapest után a Balatonra érkezik a legtöbb turista. Örülök, hogy sok kisebb település is jól tudott élni a lehetőséggel – mondta az alelnök.

 

130 millióból már zajlik három strand korszerűsítése
Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy fontos mérföldkő ez, amikor többéves előkészítés után több projektet zárnak és újabbakat indítanak. Mintegy 130 millióból folyik a három strand korszerűsítése, jelentősek a magánszféra fejlesztései, és  küszöbön áll a Zöld város projekt.

– A Területi Operatív Program keretében megvalósuló beruházás során 612 milliós támogatással szépül meg a város több pontja. A Badacsony ABC környékén közel 40 millióból szépül meg a tér, a mólóparkban a terület, az épület. Rendezvényteret alakítanak ki, megújul a strandbejárat, mellette sétány épül. A városháza körüli tér is új külsőt kap – mondta a polgármester, majd Fenyvesi Zoltánnal elhelyezte a beruházás alapkövét. A kapszulában a helyi lap egy példányát, a rendezvény meghívóját és egy naptárt helyeztek el. Az alapkőletételt követően a városházán sajtótájékoztatón ismertették a várhatóan 2019 nyarára elkészülő beruházás részleteit – írja a veol.hu.