Badacsonytomaj mindhárom strandja megújul (veol.hu)

Badacsonytomaj mindhárom strandja jelentős változás, megújulás előtt áll. A kivitelezések augusztus huszadikától indulhatnak és a tervek szerint november elejére készülhetnek el.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökséghez a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. pályázott, a támogatások segítségével évek óta aktuális felújítások készülnek el.

A három fürdőhely közül talán a badacsonyi strandon lesz a leglátványosabb a változás, ott 40 milliós összegből a három régi retró büfé helyére két új büfé épül. Kapcsolódva a 612 milliós Zöld város projekthez, új bejárati épület is készül.

Továbbá a városközpont strandján szinte az egész építménysor megújul. A badacsonytomaji strandon 32 millió forintból a hozzávetőlegesen negyven éve épült vizesblokk helyére ugyanakkora, téliesített épület készül a meglevő épület alapjaira. Továbbá a pénztárépület tetőszerkezetét kicserélik, a pénztár köré pergola épül. A lidó fölé a vízbe és a homokos részre is napvitorlákat, árnyékolókat helyeznek el.

A üzemeltetésre kiadott Bányász strandon 27 millióból készül el egy új, akadálymentes vizesblokk, és a már meglevő raktárt, valamint egy büfét magában foglaló épület felújítása is belefér a keretbe. A 71-es út átfúrásával csatlakozik majd a strand a városi szennyvízvezetékhez átemelővel. Térburkolt sétány épül, emellett megújul a játszó-
tér is.