Badacsonyi fiataloktól érkezett ajándék a tapolcai hátrányos helyzetű gyerekeknek (tapolcaimedia.hu)

Az idei évben nagyjából 40 gyermek részére összeállított ajándék cipős dobozokat kaptak egy szomszéd város civil szervezetének tagjaitól. Az adományozó badacsonyi fiatalokkal már korábban nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki. Mostantól arról fognak gondoskodni, hogy hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyfája alá kerülhessenek ezek az ajándékok – mondta el Bögös Rita Zsuzsanna a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család- és Gyermekjóléti Központjának vezetője.

A Badacsonytomaji Fiatalok Fóruma 2019. december 20-án alakult meg, jelenleg félszáz fős tagsággal rendelkeznek. Az első időszakban a covid vírus megjelenésével és a korlátozásoknak köszönhetően nagyobb összejöveteleket és programokat nem tudtak szervezni. 2020 novemberében viszont arra jutottak, hogy valamit ki kellene találniuk a Karácsony közeledtével, ami még belefér a korlátozásokba. Így jutott eszükbe, hogy ha már programokat és rendezvényeket nem, de gyűjtést azt tudnának szervezni valamilyen nemes cél érdekében – írja a tapolcaimedia.hu.

Több adományokkal foglalkozó szervezetet megkerestek, köztük a környékbeli gyermekjóléti szolgálatokat is. A veszprémi és a tapolcai gyermekjóléti szolgálatokkal sikerült felvenniük a kapcsolatot, akik nagyon nagy örömmel fogadták a megkeresést. Két hét alatt sikerült a badacsonyi fiataloknak 139 darab cipődobozos ajándékcsomagot és több zsák ruhát, játékot és egyéb dolgokat összegyűjteni, természetesen a helyi és a környékbeli településeken élő családoknak is köszönhetően. Ezeket eljuttatták a megfelelő intézményekbe.

A legszorosabb kapcsolat végül a Tapolcai Gyermekjóléti szolgálat dolgozóival alakult ki.