Badacsony régiós buszjárat

Az „iszik vagy vezet” dilemma helyett már kockázatmentesen ismerkedhetnek a környék egyéb értékei mellett a helyi borokkal és borospincékkel is a Badacsonyba érkezők. Augusztus 19-ig keddtől szombatig közlekedik a badacsonyi Régiójáró busz.

Bor – és gasztronómiai, ökoturisztikai és kulturális élményállomások Badacsonyban, Szigligeten, Szent György-hegyen,Káptalantótiban, Salföldön és Ábrahámhegyen. Régiós buszjárattal  látogatható körbe 10 település 50 km hosszan – olvasható a  Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület honlapján.

Az ajánlott útvonalat bejárhatja egyszerre, vagy megszakíthatja, majd tovább utazhat a következő állomásig, amely felkeltette érdeklődését. Felkeresheti a Badacsony Régió kiváló borászatait, pincéit, vendéglátóhelyeit, meglátogathatja nevezetességeit, látnivalóit.

A menetrend biztosítja a látogatóknak, hogy a kiválasztott állomásnál, közel két órát eltöltsön, mert a busz két óra múlva újra ott van, és a turista tovább utazhat egy következő megállóig ahol újabb élmény várja.
A buszon hostess fogadja és kalauzolja a vendégeket, aki bemutatja a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

A Régiós buszjáratot „helyi járatként” is igénybe vehetik az itt élők és itt nyaralók a szakaszjeggyel, amely kerékpárjegyként is funkciónál. A vonaljegy egyik településtől a következő településig való utazásra alkalmas.

JEGYÁRAK:

SZAKASZJEGY: 350 Ft (1 főre, két település közti egyszeri utazásra jogosít )
VONALJEGY: 750 Ft (1 főre, fél körre egyszeri utazásra jogosít )
NAPIJEGY:1500 Ft (1 főre az adott napra korlátlan számú utazást biztosít)
Napi CSALÁDI jegy: 2600 Ft (2 felnőtt és max. 3 gyermek részére az adott napra korlátlan számú utazást biztosít)

Jegyek vásárolhatók a Régiójáró buszon a hosztesznél, ill.a badacsonyi Tourinform irodában.

A 2017-es menetrend letölthető itt