Babazászlók jelzik az újszülöttek érkezését Gyenesdiáson (zaol.hu)

Rózsaszín zászló jelzi ezentúl a gyenesdiási községházán, ha valamelyik családnál kislány látta meg a napvilágot, és kék lobogó, ha kisfiú született. A babazászlókat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tevékenységéhez kapcsolódva a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület adta át a településnek – írja a zaol.hu.

 

A két kis zászlót Gál Lajos polgármester vette át. A babazászlókról szóló önkormányzati közleményben hangsúlyozzák, hogy a zászlók a gyermekszületés jelentősége mellett a közösségi összefogás jó példáját is megtestesítik.

A fiatalok kezdeményezését az önkormányzat örömmel fogadta. A településvezetés azt vallja, hogy a jövő a gyermekeké és az őket támogató közösségeké. A közleményben felidézték, hogy a 2011-ben Családbarát Önkormányzat díjat nyert település számos intézkedésével támogatta a családokat, segített az életkörülmények javításában. A Diási Játékstrand a fejlesztéseknek köszönhetően 2017-ben és 2019-ben is elnyerte a Balaton legcsaládbarátabb strandja címet.

Az iskolában és az óvodában is több fejlesztés valósult meg, korszerűsödött az oktató-nevelő munka. Idén már tíz éve, hogy bölcsőde is működik a településen, segítve a kétéves gyerekek szüleit a munkába való visszatérésben.

Az önkormányzat nem csak a babazászlóval figyel a csecsemőkre és családjaikra: sok esetben a családokat újszülött-támogatásban is részesíti. A közeljövőben pedig már az újonnan épült gyermekorvosi és védőnői épület fogadja a gyermekes családokat – a zaol.hu híradása szerint.