Az ünnepi hétvégén is első a biztonság

Államalapító Szent István ünnepén megyeszerte több olyan tűzijátékot terveznek, amelynek megtartása engedélyhez kötött. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a pirotechnikai eszközök biztonságos telepítését, a biztonsági távolság betartását és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Veszprém megyében főleg a Balaton parton, illetve a nagyobb városokban zárulnak tűzijátékkal az ünnepi programok. A katasztrófavédelem szakemberei előzetesen valamennyi helyszínt bejárják. Az ellenőrzések során megvizsgálják a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket is. A szervezők a katasztrófavédelem útmutatásai alapján menekülési útvonalakat alakítanak ki, így baj esetén a tűzijáték közönsége a lehető leggyorsabban el tudja hagyni a helyszínt.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, tájékozódjon az időjárási előrejelzésről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról. Ehhez nyújthat segítséget a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által okos telefonokra és táblagépekre készített, országosan bárki által ingyenesen elérhető VÉSZ – Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás alkalmazás.