Az újkőkortól máig mutatják be Keszthely történetét a Balatoni Múzeumban

Még egy hétig látható a Keszthely város első említésének 770. évfordulójára rendezett helytörténeti kiállítás  a Balatoni Múzeumban. A szervezők azt remélik a tárlattól, hogy az nemcsak feltárja Keszthely gazdag örökségét, de az elődök példáján keresztül aktív cselekvésre is ösztönöz.

Az idén 770. születésnapját ünneplő Keszthely első írásos említése egy 1247-es oklevélhez köthető, melyben a veszprémi káptalan a Zala megyei egyházak bevételeiből őt illető jövedelmekről rendelkezett. A Balaton fővárosa azonban nemcsak 770 éve, hanem már 7700 éve emberlakta település. Egy település történetét sokféleképpen lehet megragadni, bemutatni.

A keszthelyi Balatoni Múzeum tájékoztatása szerint kiállításuk tudatosan a városban valaha élt embereket és családokat helyezi a középpontba, akik hosszú évszázadok, évezredek óta formálják a Balaton nyugati központjának és környékének történelmét, arculatát. A Kr.e. 6. évezred első újkőkori telepeseitől a római, népvándorláskori, középkori majd újkori és legújabbkori személyek, családok és közösségek történetén keresztül mutatják be a mához vezető utat.

A kiállítás szeptember 10-ig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban.