Az új balatoni pontyrekord 32,375 kilós, Siófokon akadt horogra

Az új balatoni pontyrekordot, egy 32,375 kilós példányt Vogel András, a VMFISHING horgásza fogta a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC). A Siófokon horogra csalt hal 155 dekagrammal haladta meg a korábbi csúcsot – számolt be a pecaverzum.hu.

Megszületett az új balatoni pontyrekord: 32,375 kiló!

Az új balatoni pontyrekord (kép: pecaversum.hu)

 

Meglepetés született a VIII. IBCC-n április 27-én, szerdán. A szervezők bejelentése szerint ugyanis kifogták a verseny eddigi legnagyobb pontyát, amely a Balatonból eddigi előkerült valaha mért és hitelesített legnagyobb hal is egyben.

„A mai nap a meglepetéseké, a második 30 kiló feletti tőponty került a partra! A 212-es pegen horgászó VMFISHING egy hibátlan 32,375 kilós tőpontyot szákolhatott, mellyel átvették a vezetést a legnagyobb kifogott tőponty díjazásunkban” –olvasható az IBCC Facebook-oldalán.

A kifogott tőponty – amely Siófokon, az Aranyparton került horogra – 155 dekagrammal haladta meg az eddigi csúcstartót, egy 32,22 kilós példányt, amelyet Németh Attila csalt horogra 2020 novemberében.

A Pecaverzum megtudta, hogy a horgászbot, amivel az új rekordhalat fogták, Vogel András nevén volt, így mostantól hivatalos is az ő nevéhez fűződik az új balatoni pontyrekord. Vogel András a Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark egyik tulajdonosa.

Az új balatoni rekordpontyról élő videó is készült. A horgászok öröme határtalan volt. Ujjongtak és sikoltoztak, és persze kaptak egy kis vizet is a nyakukba.

A verseny ideje alatt a Balaton teljes területén betiltották a behúzós horgászatot azoknak, akik nem indulnak az IBCC-n.