Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik (termalfurdo.hu)

Az ország legkisebb városainak lakosságszáma alig 2000 fő, ennek ellenére több rendelkezik remek gyógyfürdővel. A címben szereplő kisvárosok közül  három is régiónkban található. A településeket a termalfurdo.hu oldal mutatja be.

Zalakaros

A termálfürdőjéről ismert Zala megyei kisváros 2000-es lakosságszámával a hatodik legkisebb magyar városnak számít. Kilátójából tiszta időben belátni az egész Balaton-felvidéket, autentikus pincéiben megkóstolhatjuk a hegyi borokat. Júniusban Tábortűzgyújtás, július elején Kannavirág Fesztivállal szórakoztatják az itt nyaralókat. Strandja több mint 10 hektáron kínál élmény-, hullám-, termál-, gyógymedencéket, csúszdaparkot egyaránt.

Igal

Somogy megye kisvárosa 1300 főt számlál, ennek ellenére gazdag történelmi látnivalókban, és 13 medencés gyógyfürdőjét is rengetegen felkeresik. A 301 méter magas Csúcsos-dombról szép időben csodás balatoni és mecseki panoráma tárul elénk. Nem csak az ország egyik legkisebb, de egyben legfiatalabb városa is, fejlődősét főként az 1940-es években felfedezett termálvíz, és az erre a 60-as években ráépült gyógyfürdő alapozta meg, melynek vize Európa legjobbjai között van számon tartva.

Pacsa

A Zalai-dombság lejtőin elterülő kisváros 2009 óta birtokolja a városi rangot, lakosainak száma 1700 fő. A dimbes-dombos táj, zöld legelő, a sűrű érintetlen erdők, és az idilli környezetben elterülő pacsai tó és hegyi kápolna kiváló kikapcsolódási, kirándulási lehetőségekkel kecsegtetnek. Bár a város nem rendelkezik fürdővel, de 20 km-es távolságban 2 különleges fürdőhelyszínt is találhatunk, a biológiailag is aktív termáltavat Hévízen, és a 94 méteres csúszdával rendelkező kehidakustányi fürdőt.

A Tolna megyei Gyönkről, a Vas megyei Őriszentpéterről, a Pest megyei Visegrádról és a Borsod megyei Pélházáról részletesen olvashat a termalfurdo.hu oldalon.