Kálmán Imre Emléknapok: az operett fővárosa lesz öt napon át Siófok

Szerdán indul és vasárnapig tart Siófokon a Kálmán Imre Emléknapok programsorozat, mellyel a világhírű zeneszerző munkássága előtt tiszteleg a város. A Kálmán Imre Kulturális Központ évről évre újdonságokat és minőségi programokat kínál a műfaj szerelmeseinek.

A XI. Kálmán Imre Emléknapok programja:
2018. október 24. szerda 17.00 kiállításmegnyitó
KIKK, emeleti galéria
“Jajj cica…” operett kiállítás megnyitó
A kiállítás megtekinthető november 15-ig.

2018. október 25. csütörtök 18.00
KIKK, színházterem
Dunakeszi Szimfonikus Zenekar
Cirkuszhercegnő, Nagyoperett
Egy drága szempár, Trombita zeng és recseg a dob, Kálmán legszebb melódiái többek között a Cirkuszhercegnőből, az egyik legnépszerűbb operettjéből! Titkok, álarc mögé bújt szerelmes, az arisztokrácia diszkrét bája, a cirkuszporond csillogása mögötti világ…

2018. október 26. péntek 18.00
KIKK, színházterem
Vásáry André – Operett és musical est
Itthon a televízió Sztárban sztár című műsorában Honthy Hannát utánozva szeretett bele az operett műfajába annyira, hogy új műsort állított össze a legszebb, legismertebb magyar operett slágerekből. Nem mindennapi zenei csemegének ígérkeznek André előadásában a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Mágnás Miska népszerű dallamai mellett Zerkowitz Béla és Lajtai Lajos dalai is: Hétre ma várom a Nemzetinél, Jöjjön ki Óbudára egy jó túrós csuszára, Éjjel az omnibusz tetején, stb., illetve korabeli musical és filmslágerek is elhangzanak majd. A dallamos, pergő ritmusokra a háttérben táncosok ropják a csárdást az élő zenekar kíséretével, a kivetítő képei pedig régi filmek mozijába repítenek egy kis nosztalgiázásra.
Vásáry André műsorával méltóképpen tiszteleg Kálmán Imre zenéje előtt a világhírű szerző szülővárosában, Siófokon a Kálmán Imre Emléknapok meghívott vendégeként.

2018. október 27. szombat 18.00
KIKK, színházterem
Orfeum Vándorszínpad
Operettgála
Igényes operett show műsor, látványos jelmezek, forró hangulat, zenekar, mindez lendületes tánckarral fűszerezve!
Akik szeretik az operett világát, számukra felejthetetlen élmény lesz az előadás. Akik csak most ismerkednek a műfajjal, az örökzöld slágereknek, a színpadi látványnak, a sok-sok humoros jelenetnek köszönhetően örök élmény lesz az első találkozás.

2018. 2018. október 28. vasárnap 9.00-12.00
KIKK, előcsarnok
Mesés Operett kézműves foglalkozás.
A foglalkozás ingyenesen látogatható.

2018. október 28. vasárnap 10.00
KIKK, színházterem
Gyermek operett
Operettcia
Történetünk Operettcián túl játszódik, ahol a nagymama az unokáit egy zenés csodautazásba repíti el. Nagymamájuk elmeséli régmúlt, igaz és szívmelengető történeteit. Rengeteg titokra derül fény, amit a gyerekek sosem halottak még szerető nagyijukról.
2018. október 28. vasárnap 16.00
KIKK, Teátrum kávéház
Ma éjjel táncolnék – zenés beszélgetés Lehoczky Zsuzsával és Peller Károllyal