Az MNV lefújta a balatoni üdülő-árveréseit (napi.hu)

A négy balatoni és egy Római-parti üdülőingatlan árverésére meghirdetett, háromnapos licit utolsó napján, január 6-án 16 óra 10 perckor az MNV Zrt. törölte az árverését, a licitálási határidő lejárta előtt 5 órával – írja a napi.hu.

 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2020 decemberében egy öt üdülőingatlanból álló ingatlancsomag árverését hirdette meg, bruttó 3,62 milliárd forint kikiáltási áron. Az online árverésen 2021. január 4. 8 órától január 6. 21 óráig lehet volna licitálni, de a határidő lejárta előtt kevesebb, mint öt órával az MNV törölte az árverést. Ennek okát egyelőre nem közölték.

Az üdülőcsomagra hétfőtől szerda kora délutánig a legmagasabb licit a kikiáltási ár (3 620 128 000 forint) volt az árverési adatok szerint. Az ingatlanokat kizárólag együtt lehet megvásárolni.

A nemzeti vagyonkezelő tegnap negyed 5 körül szintén törölte a 2,38 milliárd forint irányáron meghirdetett ingatlanfejlesztő csomag 1. árverését is, amelyen hat ingatlanra (öt budapesti – köztük egy Stefánia úti palota – és egy győri épületre) lehetett volna licitálni január 7. és 11. között.

Az üdülős ingatlancsomag legértékesebb vagyoneleme a saját kikötővel rendelkező, 1,7 hektáros siófoki Erzsébet szálloda volt (ennek korábbi neve Hotel Aranypart volt, de az állami, kedvezményes üdültetést nyújtó Erzsébet-programban átkeresztelték Erzsébet szállodára.) Ennek a kikiáltási ára az üdülőcsomagon belül 2,09 milliárd forint. A csomagban eladtak volna még két balatonlellei, vízparti üdülőt, egy balatonakali egykori diáktábort (ez nem tóparti), valamint egy leromlott állagú Római-part közeli, Nánási úti ingatlant – írja a napi.hu.

A lap itt számolt be január 4-én arról, hogy kiárusításba kezdett a nemzeti vagyonkezelő a Balatonon.