Az imremajori piacon is érződik a járvány hatása (sonline.hu)

A járvány miatt sok árus online kezdett értékesíteni, többen nem is tértek vissza emiatt az imremajori piacra.


Az imremajori piac helyszíne, a Hunyady udvar egy időben inkább tűnt dózerolni való épületnek, mint megmenthetőnek.

Rég elköltöztünk Fenyvesről, és most nem győzünk álmélkodni, hogy mekkorát változott ez a hely, amelyről azt gondoltam egykor, hogy a földdel teszik egyenlővé – mondta Tarcsay Mária, aki hosszú idő óta először látogatott el Imremajorba. – Harmincöt éve még itt kóláztunk a régi kocsmában. Azóta óriási változáson esett át minden – tette hozzá Tarcsay Balázs.

Az idei a hatodik év, hogy árusok pakolhatják ki itt a portékáikat.

A kézműves piac élő műfaj, online nincs varázsa. Jó találkozni a vásárlókkal – mondta Bakonyi Róbertné fazekas népi iparművész.

A járvány miatt sok árus online kezdett értékesíteni, többen nem is tértek vissza emiatt. Ebben az évben, a járvány után kissé visszaesett az érdeklődés. Az időjárástól és a Balaton látogatottságától is függ, mennyien jönnek el hozzánk. Bár csütörtökön is piacnap van, általában vasárnap jönnek többen – mondta Antics László, a Majorka Alapítvány alapítója, aki folyamatosan azon gondolkodik, hogyan tehetné a piacot még korszerűbbé. Tavasszal készült el a régi majorsági épület legromosabb részének felújítása, fedett piactérrel.

A cikk folytatása itt elolvasható.