Az idei nyár nyertese a Balaton lehet (sonline.hu)

A Balaton valóban a vírus miatt átalakult szezon legnagyobb nyertese lehet – erre mutatott rá a Siófoki Fürdőegylet reprezentatív felmérése. Arra voltak kíváncsiak, hogy mit várnak el a turisták a szálláshelyektől ezen a nyáron.

Az 5200 válaszadó bevonásával végzett felmérésből kiderült, hogy a zsúfoltság elkerülése fontos tényezővé vált, ahogyan az is, hogy biztonságban érezzék magukat a vendégek – írja a sonline.hu.  Azt szeretnék, ha idén nyárra nem terveznének százszázalékos kapacitással a szállásadók, a személyzet arcmaszkot viselne, s gyakrabban fertőtlenítenék és takarítanák a szobákat. A válaszok között is szerepel, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében javasolt lenne, ha bevezetnék a wellness részleg időpontra történő használatát, s amennyiben marad a svédasztalos étkezés az evőeszközök becsomagolva várnák a vendégeket.

A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a turisták többsége nem tervez külföldre menni. Belföldön a legnépszerűbb úti cél Siófok, de mellette Gyula, Bükfürdő, Hévíz és Zalakaros is slágercélponttá vált. Ami pedig az aggodalmakat illeti, a Balatonhoz nyaralást tervezők leginkább attól tartanak, hogy nem lesz pénzük az utazásra, illetve a vírus miatt le kell mondani a foglalást.

A magyar tengerhez készülők többsége apartmanban hajtaná a fejét álomra a végigpancsolt nap után, s ezt a népszerűségi sorrendben a maximum ötven szobás, négycsillagos szálloda követi, majd a panziók, háromcsillagos hotelek. Az igénybe vehető szolgáltatások közül sokan szeretnének kerékpárt bérelni, hajózni, wellnesseznének, vagy éppen megkóstolnák a finom balatoni nedűket. A családok olyan helyszínt keresnek, ahol van kalandpark, játszóház vagy lehet kisvonatozni.