Az év tűzoltói: Badacsonytomaj, Balatonfüred és Kővágóörs az elsők között (veol.hu)

Elismeréseket hirdettek ki Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából nemrég, miután a járvány miatt az állománygyűlések elmaradtak, írja a Belügyminisztérium BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság OKF tájékoztatójára hivatkozva a veol.hu.

Németh Péter címzetes tűzoltó törzszászlósnak, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának kiemelkedő tevékenységéért Szent Flórián Érdemjelet adományozott Pintér Sándor belügyminiszter, Kovács Péter tűzoltó alezredesnek, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének pedig tűzoltósági tanácsos címet adományozott.

A tavalyi munkát Dányi Béla dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte. Eszerint Németh András címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője a legjobb a Veszprém megyei hivatásos tűzoltók közül. Boros József, a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka az önkormányzati tűzoltók közül került az első helyre. Hegyi Péter, a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárművezetője pedig az önkéntes tűzoltók közül dolgozott a legeredményesebben az értékelés szerint. Ezen kívül több más elismerést is átadtak országosan és Veszprém megyében is. Úgy tudjuk, az elismeréseket a járványhelyzet után ünnepélyes körülmények között átadják – írja a veol.hu.