Új szabályokat vezettek be Eplényben

A koronavírus miatt további biztonsági szabályokat vezettek be az eplényi sícentrumban, mely december 27. óta ismét várja a téli sportok szerelmeseit. 

Nagyon kellemes meglepetésként ért minket, hogy megérkezett az erős hideg Eplénybe, így be tudtuk indítani a hóágyúkat az egyes számú sípályánál

– mondta a veol.hu-nak Ebele Bálint a pálya vasárnapi újranyitásakor. A Síaréna Kft. ügyvezetője arról is beszélt, hogy a december eleji ágyúzásból maradt némi hó, amit szombat délutántól sikerült tovább gyarapítani. Összesen 37 hóágyúval „lőtték” a hegyet, és így több mint ötezer köbméter friss hóban lehet sportolni.

A síarénában kiemelten kezelik az egészséget érintő biztonságot is, tekintettel a járványhelyzetre, és az előírásokat betartják az emberek. Így mindenki visel kesztyűt és símaszkot, ezek eddig is jellemzőek voltak, de most nemcsak a pályán és a felvonón, hanem a mosdóban, a kölcsönzőben is hordani kell. Utóbbiban vonalakat is felfestettek a távolságtartás miatt, amire a lift előtti várakozásnál is figyelni kell. Az ügyvezető kiemelte, a sípályán még telt háznál is minimálisan húsz négyzetméter jut egy sportolóra, így garantált az egészségbiztonság. Mind­emellett a pálya környékét hálóval, illetve mobil kerítéssel körbevették, hogy ott csak a sportolók tartózkodjanak, a pályán pedig húsz kézfertőtlenítőt is elhelyeztek. Ételt, italt nem lehet kapni, mert az étterem, a büfék zárva vannak.

A Síaréna tájékoztatása szerint az elmúlt napok tapasztalatai alapján újabb szabályok léptek életbe:

  • Az egy nap eladott jegyek számát 1500 db-ban maximalizálják, számításaik alapján a havas felületeket alapul véve legalább 20nm hely fog jutni minden egyes sportoló számára.
  • Az Intersport Síaréna december 29-től csak a síelni és snowboardozni vágyó közönséget fogadja – szánkózni továbbra sem megengedett!
  • A létesítmény területe a kísérők és nézelődők számára nem látogatható, ezzel is elősegítik a távolság betartását.

Mindemellett közöltés azt is, hogy hosszú ideje tervezték a sípálya jegyek online értékesítését is, hosszú távon pedig minden szolgáltatásukét. Aztán az elmúlt napok történései, a COVID járvány, a napi limit bevezetése miatt ezt el is indították.