Az Empátia is terítékre került a fácánvadászaton (sonline.hu)

A Rotary Club Kaposvár és Tavaszi József, a Csehi-Imrédi Vadásztársaság elnöke jótékony célú fácán- és fogolyvadászatot szervezett Ordacsehiben. A vadászaton résztvevők között gyűjtést szerveztek, a nimródok 300 ezer forintot ajánlottak fel a somogyvári gyermek­otthon Empátia Alapítványa számára. A kaposvári Rotary Club tagjai személyre szóló karácsonyi ajándékokat vittek Somogyvárra a gyermekeknek – írja a sonline.hu. 

A Somogy Megyei EGYMI és Kollégiumban sérült gyermekeket nevelnek és oktatnak, végigkísérve az életüket az óvodától a szakképzésig. Súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermeket is ellátnak, vannak köztük kerekesszékesek, autisták vagy tanulási zavarral küzdők. Gyógypedagógusaik 30 másik iskolába, gimnáziumba járnak, hogy a speciális ellátásra szoruló diákokat fejlesszék.

– A Rotaryval évtizedes a kapcsolatunk, minden karácsony tájékán megajándékozzák az intézményt, így a pandémiában az elsők között nyújtottak azonnali segítséget – mondta Hódy Edit intézményvezető. – A gyerekek közül többen mélyszegénységben élnek, és a koronavírus miatt beszűkültek a szülők lehetőségei, megnövekedtek a családok kiadásai.

Mézeskalács illata lengi be az otthont 

– A koronavírus negyedik hulláma sem kímél minket, oktatás ugyan van, ám a bensőséges hangulatú, közös karácsonyunk az idén elmarad – emelte ki Hódy Edit igazgató. – Felvétel készült az ünnepi műsorról, melyet az osztályokban vetítenek le, mert most nem lehet sok tanulót egy ebédlőbe összezsúfolni, és a szülők is féltik a sérült, beteg gyermekeiket. Az idén tehát osztályszinten ünnepelnek a fiatalok, minden osztálynak van külön karácsonyfája. Aki az ünnepségen nem tud jelen lenni, annak személyesen visszük el az ajándékot, így a Rotaryé is a fa alá kerül még annak is, aki karanténban lenne. Sok mézeskalácsot sütöttek nálunk a segédszakácsnak tanulók, ezért az intézményt most belengi a mézeskalács illata. A támogatóinknak kedveskedünk az édességgel.